وبلاگ
گردش مالی بانکی مجاز چقدر است؟

گردش مالی بانکی مجاز چقدر است؟

سقف گردش مالی

اگر جزو شاغلان یا افراد حقوقی فعال هستید، محدودیتی برای گردش مالی در حساب‌هایتان نخواهید داشت. اما اگر وضعیت اشتغال خود را در فرم‌های اطلاعاتی بانک یا پایگاه‌های اطلاعات هویتی بیکار اعلام کرده‌اید، یا در ۵ سال گذشته هیچ گونه فعالیت اقتصادی نداشته‌اید و غیرفعال مالیاتی محسوب می‌شوید، با محدودیت‌هایی مواجه خواهید بود. این محدودیت‌ها در واقع سقف مشخص‌شده‌ بانک مرکزی برای گردش مالی افراد بیکار یا غیرفعال حقوقی است. دلیل اصلی این سختگیری بانک مرکزی هم سودجویانی هستند که به نام اشخاص عادی یا بیکار حساب بانکی باز می‌کنند و با سوءاستفاده از این حساب‌های بانکی پول‌های هنگفتی را در سایت‌های شرط‌بندی یا هر کلاه‌برداری دیگری به دست می‌آورند، جابه‌جا می‌کنند. برای همین بانک مرکزی سقف مجاز برای اشخاص حقیقی مانند بازنشستگان، مستمری‌بگیران و افراد بیکار و حتی شاغلین تعیین کرده است. اگر هر کدام از این افراد از سقف تعیین شده عبور کنند، باید اسناد و مدارک خودشان را به بانک نشان دهند، و گرنه مشمول حساب تجاری (و در صورت غیرقانونی بودن فعالیت) بلوکه شدن پول قرار می‌گیرند.

همه چیز درباره مالیات تراکنش های بانکی

چه کسانی بیکار به حساب می‌آیند؟

اول از همه باید بدانید از نگاه شبکه بانکی و پایگاه‌های اطلاعات هویتی افراد به چه کسانی بیکار گفته می‌شود، چون بین بیکار مدنظر آنها و بیکار مطلق فرق وجود دارد. این افراد از نظر سیستم بانکی بیکار محسوب می‌شوند:

  • بازنشسته: تمام افرادی که به خاطر به پایان رسیدن دوران خدمت یا از کارافتادگی از صندوق‌های بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی حقوق بازنشستگی دریافت می‌کنند.
  • مستمری‌بگیر: همه افرادی که حقوق مستمری همسر یا پدرشان را از ارگان‌های دولتی یا تامین اجتماعی می‌گیرند. همین‌طور کسانی که از بهزیستی یا کمیته امداد امام خمینی کمک‌هزینه دریافت می‌کنند هم مستمری‌بگیر به حساب می‌آیند.
  • بیکار: افراد فاقد شغل، دانش‌آموزان، دانشجویان، بانوان خانه‌دار و کسانی که بیمه بیکاری می‌گیرند، جزو دسته بیکاران محسوب می‌شوند.

گردش مالی مجاز چقدر است؟

بخشنامه بانک مرکزی برای هر کدام از افراد بیکار، بازنشسته، مستمری‌بگیر و غیرفعال مالیاتی سطح فعالیت مجازی مشخص کرده که اجازه دارند تا این سقف در طول یکسال گردش مالی در حساب‌های بانکی خودشان داشته باشند.

نوع شخص حداکثر گردش مالی مجاز سالانه
بازنشسته 2 میلیارد تومان
مستمری بگیر یک میلیارد تومان
بیکار 500 میلیون تومان
غیرفعال مالیاتی 500 میلیون تومان

نکته: اگر هر کدام از این دسته‌ها گردش مالی حساب‌ بانکی‌شان بالاتر از این رقم باشد، با ارایه مدرکی که نشان دهد واریز پول به چه دلیل بوده، مشکلی برای برداشت پول از حساب‌شان نخواهند داشت. شیوه کار هم به این صورت است که بانک در صورت عبور یک حساب بانکی از سقف مجاز، به صاحب حساب پیامک می‌زند تا ظرف یک ماه مستندات خودش را به بانک اعلام کند. اگر فرد به بانک مراجعه نکند، تمام عملیات بانکی شخص غیرفعال خواهد شد. اگر به بانک برود، اما مدارک مورد قبول بانک قرار نگیرد هم حساب بانکی تحت عنوان «معاملات مشکوک» به وزارت دارایی اعلام می‌شود.

اگر بیشتر از سقف گردش مالی تراکنش داشتیم چه می‌شود؟

اگر گردش مالی سالانه به هر دلیل -از جمله درآمدهای غیرشغلی مستمر مثل اجاره ملک یا سود سپرده بانکی و…- بیشتر از حد مجاز باشد، موسسه اعتباری (بانک) سندی را برای هر مورد از این درآمدهای غیر شغلی مستمر در همان سال شمسی و به اسم شخص درخواست می‌کند که پس از تایید به بانک مرکزی ارائه می‌شود. در صورتی که افزایش گردش حساب هم ناشی از فعالیت مربوط به شغل فرد باشد، بانک گردش مالی حساب بانکی را افزایش می‌دهد. اما اگر گردش حساب بانکی خیلی بالایی دارید و مدارکی برای توجیه جابه‌جایی این حجم پول ندارید، حساب‌ خودتان و بانک‌تان با کرام‌الکاتبین است! کارتان به اداره مبارزه با پولشویی یا اداره مالیات کشیده می‌شود!

The post گردش مالی بانکی مجاز چقدر است؟ appeared first on رده Rade.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *