وبلاگ
نکات مهمی برای نوشتن صحیح چک

نکات مهمی برای نوشتن صحیح چک

روش نوشتن صحیح چک

چک مهم‌ترین سند مالی است که این روزها بین مردم دست به دست می‌شود. صادر کردن این سند مالی البته راه و روش خودش را هم دارد. اگر روزی تصمیم به کشیدن چک گرفتید، فراموش نکنید باید نحوه نگارش چک را بدانید. غلط نوشتن چک یا رعایت نکردن اصول نگارش چک آن را از یک سند مالی تبدیل به یک کاغذ بی‌ارزش می‌کند که بانک آن را نقد نخواهد کرد. پس برای انجام یک مراوده مالی نیاز دارید تا هم طریقه نوشتن صحیح چک بانکی را بدانید، هم اصول مهم چک‌نویسی را رعایت کنید.

آشنایی با چک ضمانت و نحوه نوشتن آن

اصول مهم در نحوه نوشتن چک

برای دانستن نحوه نوشتن صحیح چک باید نکاتی را رعایت کنید. طبق آمار بانک مرکزی، حدود نیمی از مشکلاتی که باعث نقد نشدن چک‌ها می‌شوند، به دلیل مشکلاتی در نحوه نوشتن چک بانکی پیش آمده‌اند. برای جلوگیری از این مشکلات و البته سوء‌استفاده‌های احتمالی از چکی که صادر کرده‌اید، تنها کافی است این نکات مهم را در زمان صادر کردن چک و پر کردن مشخصات رعایت کنید.

  • برای نوشتن چک حتما از یک خودکار استفاده کنید و از نگارش با چند خودکار به شدت پرهیز کنید. چون در صورت انجام این کار، می‌توان درباره چک صادر شده ادعای جعل کرد.
  • در قسمت مبلغ چک رقم را همزمان به تومان و ریال بنویسید (مثلا یک میلیون تومان معادل 10.000.000 ریال).
  • با آمدن چک‌های صیاد دیگر امکان صدور چک در وجه حامل وجود ندارد. پس مشخصات دریافت‌کننده چک را کامل و خوانا بنویسید.
  • بعد از نوشتن اسم دریافت‌کننده چک بهتر است روی چک بنویسید این برگ چک بابت چه چیزی صادر شده است. این کار از سوءاستفاده چک جلوگیری می‌کند.
  • در داخل شکل مستطیل که مخصوص نوشتن رقم چک به عدد است، با کمترین فاصله از کلمه ریال شروع به نوشتن کنید و تا جای ممکن بین اعداد فاصله نگذارید و انتهای رقم را با خط تیره ببندید.
  • صفرهای مبلغ چک را حتما به شکل دایره بگذارید و از نوشتن نقطه به جای صفر خودداری کنید چون تغییر نقطه امکانپذیر است اما صفر نه.
  • بهتر است به جای نوشتن تاریخ به عدد، با حروف این کار را بکنید تا نوشتن صحیح چک را رعایت کرده باشید.
  • اگر چک را بدون خط خوردگی کامل کردید، حتما در قسمت بالای مستطیل سمت چپ عبارت «بدون خط خوردگی» را بنویسید.
  • برای انتخاب امضا سعی کنید از امضای ساده‌ یا خیلی پیچیده استفاده نکنید. امضای ساده قابل جعل است و امضای پیچیده هم ممکن است متصدی بانک را برای تطابق گمراه کند. فراموش نکنید باید همان امضایی را روی چک بیندازید که در زمان گرفتن دسته‌چک در بانک به عنوان نمونه امضا تحویل بانک داده‌اید.
  • بهتر است در زمان صادر کردن چک از خودکار خودتان استفاده کنید و از دریافت‌کننده چک خودکار نگیرید. چون صاحب خودکار بعدا می‌تواند با استفاده از همان خودکار در چک تغییراتی بدهد.
  • اگر هر گونه خط خوردگی روی چک وجود دارد، حتما دقیق و خوانا مقدار و عنوان خط خوردگی را روی چک قید کنید.
  • بعد از صدور چک، لازم است اطلاعاتی مانند نام گیرنده، مبلغ و تاریخ چک را هم روی ته‌برگ دسته چک بنویسید.

چک الکترونیکی چیست و چگونه نقد می‌شود؟

نمونه‌ای از روش نوشتن چک

  • همیشه سعی کنید چک را در آرامش بنویسید.
  • پیش از نوشتن رقم چک به عدد و حروف، یکبار آن را در کاغذی بنویسید. بعد از اطمینان از درست بودن، آن را دوباره روی چک نگارش کنید.
  • حتما بعد از نوشتن مبلغ چک، روی آن چسب نواری بگذارید. بعد هم با ناخن‌تان یک خط روی چسب بیندازید تا جوهر خودکار روی چسب بیفتد و امکان برداشتن آن نباشد. (البته الان که چک در سامانه هم ثبت می‌شود، این مرحله برای محکم‌کاری است و جزو اصول و روش‌های صحیح نوشتن چک محسوب نمی‌شود!)
  • در نهایت هم بهتر است تمام قسمت‌هایی را که با خودکار پر کرده‌اید، با اسلش یا خط تیره ببندید. به این دلیل که بعد از نگارش چک بانکی توسط شما، امکان اضافه کردن یا تغییر اطلاعات چک توسط شخص دیگری وجود نداشته باشد.

ثبت چک در سامانه صیاد و نحوه استعلام و انتقال آن

نحوه نوشتن صحیح چک صیادی

یکی از مزیت‌های سامانه صیادی این است که دیگر امکان صادر کردن چک در وجه حامل وجود ندارد. پس حتما باید مشخصات کامل گیرنده چک را روی آن درج کرد. این کار امنیت بیشتری هم برای دریافت‌کننده چک (نقد نشدن در صورت مفقودی) و هم صادرکننده آن (جلوگیری از جعل و سوءاستفاده) خواهد داشت. این را هم بگوییم که چک‌های صیادی بانک‌های ملی، سپه، صادرات، کشاورزی، رفاه، ملت و تجارت از لحاظ ظاهری تفاوت خاصی با هم ندارند و شیوه پر کردن آنها مانند همدیگر است.

The post نکات مهمی برای نوشتن صحیح چک appeared first on رده Rade.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *