بلوکه شدن بخشی از وام بانکی ممنوع!
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از دوندگیهای زیاد و جور کردن ضامن و مدارک لازم، برای گرفتن مبلغ وام مورد نظر به بانک رفتهاید. اما در لحظه آخر بانک به جای پرداخت تمام مبلغ وام، بخشی از آن را به حسابی دیگر واریز میکند و اصطلاحا پولتان بلوکه میشود. آن هم بدون اینکه سودی شامل حال آن پول شود یا اجازه برداشت آن را بهتان بدهند. اما این کار بانکها قانونی است؟
جستوجوی وام
اولین بار 11 تیر 1399 بود که بانک مرکزی در بخشنامهای به تمام بانکها اعلام کرد بلوکه کردن بخشی از تسهیلات بانکی مشتریان در قالب هر نوع سپرده دیگر غیرقانونی است. اگر هم بانکها قصد دارند بخشی از مبلغ وام را به عنوان ضمانت سپرده نزد خودشان نگه دارند، باید سود علیالحساب به آن پول تعلق بگیرد. با وجود گذشت یکسال و نیم از ابلاغ این بخشنامه، اما بانکهای عامل نه دست از بلوکه کردن بخشی از تسهیلات بانکی برداشتند، نه سودی برای آنها در نظر گرفتند.
24 بهمن 1400 رئیس کل بانک مرکزی دوباره دست روی این تخلف بانکی گذاشت و اعلام کرد: «بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپردهها توسط بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ممنوع است.» ۲ روز بعد هم مدیر کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی به مردم اعلام کرد این کار منع قانونی دارد و در صورتی که مشتری با چنین موردی روبهرو شود، قابل رسیدگی است.
اما آخرین واکنش به این ماجرا هم اظهار نظر مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در شبکههای مجازی است که برای بار چندم در یک ماه گذشته از ممنوعیت بلوکه کردن بخشی از تسهیلات و وام توسط بانکها گفته است.
با وجود واکنش چندباره بانک مرکزی به غیرقانونی بودن بلوکه شدن بخشی از پول وامگیرندگان در همان بانک، دیگر کسی نیست که از غیرقانونی بودن این کار باخبر نباشد. اما چیزی که هنوز مشتریان بانکی و مردم نمیدانند، این است که در صورت مواجه شدن با این مشکل، شکایتشان را در کدام سامانه ثبت کنند و به کجا ببرند؟
شما هم با این مشکل در هنگام گرفتن وام مواجه شدهاید؟ کجا توانستید شکایت کنید؟ ما را در جریان بگذارید.
The post بلوکه شدن بخشی از وام بانکی ممنوع! appeared first on رده Rade.