
اگر برای دریافت وام ازدواج، ضامن نداشتیم چه کنیم؟
اگر قصد ازدواج دارید، حتما روی گرفتن وام ازدواج حساب ویژهای باز کردهاید. بالاخره مخارج و هزینههای تشکیل یک زندگی مشترک آنقدر زیاد است که گرفتن وام 180 یا 220 میلیونی ازدواج برای هر کدام از زوجین میتواند بخش بزرگی از این مشکلات را حل کند. در شبکه بانکی هم وام ازدواج یکی از پرمتقاضیترین وامهایی است که مردم برای گرفتنش اقدام میکنند اما یک پرسش برای بسیاری مطرح است؛ با نداشتن ضامن برای وام ازدواج چه کنم؟
یعنی کافی است اسم همسرتان در شناسنامه ثبت شود. بعد هم در سامانه قرض الحسنه ازدواج ثبت نام میکنید. در نهایت هم همراه عقدنامه و شناسنامه و دیگر مدارک لازم به بانکی که در سامانه انتخاب کردهاید میروید و وامتان را میگیرید. وامی با اقساط بلندمدت 10 ساله و البته سود تنها 4درصد! برای همین هم هیچ کس از گرفتن این تسهیلات بدش نمیآید. تا اینجای کار همهچیز ساده به نظر میرسد. اما بالاخره وقتی پای گرفتن وام وسط میآید، باید فکری هم برای ضامن کنید. طبق مصوبات بانک مرکزی، ضامن وام 180 میلیونی ازدواج علاوه بر سفته خودتان، باید یک ضامن معتبر هم باشد. اما این ضامن باید چه مشخصاتی داشته باشد و اگر ضامن معتبری توی دوستان و آشنایان ندارید، برای گرفتن وام چکار دیگری میتوانید انجام دهید؟
شرایط وام ازدواج
یک ضامن برای دو وام!
یکی از مشکلات زوجین این است که برای دریافت وام، هر کدام از زوجها باید یک ضامن به بانک ارایه کنند. اما چطور با معرفی یک ضامن، هر دو متقاضی میتوانند وامشان را بگیرند. اگر زوجین در سامانه ازدواج یک بانک مشترک را انتخاب کرده باشند، امکان معرفی یک ضامن معتبر را دارند که میزان حقوق دریافتیاش از مجموع اقساط ماهانه هر دو زوج بیشتر باشد. البته این را هم بدانید که بازپرداخت وام ازدواج ده ساله است و مبلغ هر قسط برای وام 180 میلیونی یک میلیون و 500هزار تومان و برای وام 220 میلیونی یک میلیون و 830هزار تومان است. پس اگر ضامن معتبری سراغ دارید که پایه حقوقش بیشتر از مجموع دو قسط ماهانه زوجین باشد، امکان معرفی یک ضامن به بانک وجود دارد.
ضامن رسمی یا غیررسمی!
اول از همه این را بگوییم که برای پیدا کردن ضامن حتما نیازی به پیدا کردن کارمند رسمی دولت نیست. کافی است بین دوستان و آشنایان کسی را پیدا کنید که از محل کارش گواهی کسر از حقوق بگیرد. البته برخی بانکها میزان قرارداد ضامن را ملاک قرار میدهند و شرط داشتن قرارداد 5ساله را مطرح می کنند. اما برخی بانکها هم سختگیری زیادی در این باره ندارند و با شرط داشتن گواهی کسر از حقوق، ضامن را قبول میکنند.
چه کسانی نیاز به ضامن ندارند!
اگر کارمند رسمی یا قراردادی دولت، نیروی نظامی و ارتش، نهادها و مؤسسات عمومی مثل شهرداری، کمیته امداد و هلال احمر یا هر گونه ادارات دولتی و سازمانی دیگر هستید، نداشتن ضامن برای وام ازدواج تا حدی حل شده است. با ارائه گواهی تعهد کسر اقساط از سازمان مربوطه به همراه ارائه فیش حقوقی و حکم کارگزینی نیازی به اخذ ضامن نیست و خودتان ضامن وام خودتان خواهید بود.
ضمانت کارمند رسمی یا کاسب دارای پروانه کسب
ضمانت یک نفر کارمند رسمی، پیمانی، بازنشسته دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نهادها و مؤسسات عمومی، کارگر یا کارمند شرکتهای تولیدی- صنعتی بزرگ و فعال با ارائه آخرین فیش حقوقی و حکم کارگزینی نیز امکان خواهد داشت. همچنین ضمانت یک نفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی باشد، میتوانند به عنوان تضمین وام ازدواج مورد پذیرش بانکها قرار گیرد
ضمانت در روستا با صلاحیت شورای روستا
یک موقعیت ویژه هم برای روستائیان وجود دارد که بتوانند نداشتن ضامن برای وام ازدواج را حل کنند. اگر متقاضی وام ازدواج در منطقه روستایی زندگی میکند، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تأیید شود، قابل قبول است. البته اینکه بانکها این ضامن را قبول کنند، نمیدانیم، اما در بخشنامه بانک مرکزی در رابطه با دادن تسهیلات ازدواج به بانکها این امکان قید شده تا روستاییان بتوانند از شرایط ویژهتری برای دریافت وام ازدواج برخوردار باشند. از سوی دیگر سایر وثایق قابل قبول به تشخیص بانک عامل که بیشترین میزان سهولت و سرعت در پرداخت تسهیلات را ایجاد کند، میتواند مورد پذیرش باشد؛ از جمله دریافت سفته، چک معتبر و سپردههای متقاضی و بستگان آنها.
The post اگر برای دریافت وام ازدواج، ضامن نداشتیم چه کنیم؟ appeared first on رده Rade.