8 درس مهم برای آموزش پول به کودکان
داشتن سواد مالی، یک مهارت مهم زندگی است که معمولاً در مدارس آموزش داده نمیشود. این یعنی زحمت آموزش به فرزندان و افزایش دانش و درک آنها در حوزه امور مالی، بیشتر به عهده والدین است. برای مدتها، غیرمعمول بود که والدین در مورد مسائل مالی با فرزندان خود صحبت کنند. برای بسیاری از خانوادهها صحبت کردن با فرزندان درباره پول، یک تابو به حساب میآمد، اما این اواخر ما شاهد از بین رفتن تدریجی این موانع بودهایم چون والدین یاد میگیرند که چگونه با فرزندان خود در مورد پول صحبت کنند. در این مطلب از رده به 8 درس مهم برای آموزش پول به فرزندان اشاره میکنیم.
مهارتهای مالی با شما به عنوان والدین آغاز میشود
براساس مطالعات انجام شده، والدین منبع اصلی اطلاعات در مدیریت مالی شخصی برای جوانان هستند. نکته قابل توجه این است که طبق این مطالعات، با این که جوانان برای مشاوره در مورد مسائل مالی از والدین نظرخواهی میکنند اما در بسیاری موارد تردید دارند که توصیههای آنها کارساز باشد. نقش والدین تأثیر بهسزایی بر فرزندان در پیدا کردن اعتماد مالی دارد. لازم نیست شما به عنوان والدین در تمام امور مالی متخصص باشید، همین که همراه با فرزندانتان در حال یادگیری نحوه درست مدیریت مالی باشید، کافیست. برای آموزش خود و خانواده خود در مورد نحوه تنظیم بودجه، پسانداز برای چیزهایی که میخواهید یا این که چگونه برای آینده سرمایهگذاری کنید، هیچ وقت دیر نیست. در صورت نیاز میتوانید برای دریافت کمک در زمینه مسائل مالی با یک مشاور مالی واجد شرایط صحبت کنید.
بدانید که رابطه خانواده با پول همیشه در حال تغییر است. داشتن گفتوگوهای متناسب با سن فرزندان در مورد نحوه مدیریت پول به عنوان یک خانواده، شروعی عالی است. به عنوان مثال، شاید در حال پرداخت بدهی باشید و در نظر دارید تا بودجهای را برای کنترل شرایط مالی کنار بگذارید. شرح مراحل و فرآیند و این که چه تغییراتی را به عنوان یک خانواده باید ایجاد کنید تا زودتر به اهداف خود برسید، مهم است. به اشتراک گذاشتن نگرشتان نسبت به پول و گزینههای موجود میتواند یک تجربه یادگیری عالی برای فرزندان باشد. به این ترتیب، شما میتوانید با همکاری هم جهت مالی خانواده خود را تعیین کنید.
ارزش پول را به شکل عملی به فرزندان نشان دهید
از سنین پایین میتوانید نقش پول در زندگی را به فرزندان آموزش دهید. انجام بازیهایی مانند مغازهداری و استفاده از پول غیرواقعی برای پرداخت هزینهها ممکن است کماهمیت به نظر برسد، اما اولین قدم بزرگ در یادگیری سواد مالی است.
با بزرگتر شدن فرزندان، از آنها بخواهید تا هزینه اقلام مواد غذایی، کافی شاپ یا اسباب بازی فروشیها را حدس بزنند. این موارد به آنها کمک میکند تا بفهمند خرید یک کالا چقدر خرج برمیدارد. اگر فرزندان در تصمیمگیریهای مالی مشارکت دارند میتوانید سفرهای هفتگی به سوپرمارکت را لذتبخشتر کنید. شما میتوانید مسئولیت یافتن اقلام مورد نیاز را به آنها واگذار کنید و بخواهید از یک ماشین حساب برای جمع کردن هزینه کالاهای خریداری شده استفاده کنند تا بیشتر از بودجه هفتگی خود خرج نکنید.
به فرزندان فرصت کسب درآمد و خرج کردن را بدهید
به دست آوردن پول توجیبی راه عالی دیگری برای عملی نشان دادن ارزش پول و اهمیت کسب درآمد است. کاملاً شفاف و واضح به فرزندانتان بگویید که چه کارهای اضافی برای کسب درآمد میتوانند انجام دهند و انتظار دارید چه نوع مشارکتی در خانه به عنوان عضوی از خانواده داشته باشند. برخی از کودکان زودتر پسانداز میکنند و برخی دیگر ممکن است به تشویق بیشتری نیاز داشته باشند!
فرزندانتان را تشویق کنید تا برای خریدهای آینده برنامهریزی و پسانداز کنند
درک کردن مفهوم پسانداز برای برخی از کودکان سخت است، بنابراین بهتر است که این مهارت را زودتر شروع کنید. فرض کنید تصمیم گرفتهاید برای کارهای عمومی خانه به فرزندانتان پول تو جیبی بدهید. به جای این که فوراً آن را خرج کنند، آنها را تشویق کنید تا برای چیزهای اساسیتر مانند یک اسباببازی یا انجام فعالیتی خاص در تعطیلات مدرسه پسانداز کنند. حتی کنار گذاشتن 50 هزار تومان در هفته میتواند در بلندمدت نتیجه خوبی داشته باشد.
اگر برای تشویق آنها به پسانداز کردن به کمک نیاز دارید، تصویر چیزی را که دوست دارند بخرند به عنوان محرک بصری چاپ کنید. همچنین میتوانید به جای استفاده از پول نقد، پول توجیبی هفتگی آنها را به یک حساب سپرده واریز کنید تا کمتر برای خرج کردن آن وسوسه شوند. پسانداز کردن پول کار راحتی نیست، پس حتماً وقتی فرزندانتان به اهداف خود رسیدند، برایشان جشن بگیرید. اگر کودکان رضایتمندی را با خرید چیزی که مدتها برای آن پسانداز کردهاند تجربه کنند، تا آخر عمر اهمیت درسی را که فرا گرفتهاند فراموش نخواهند کرد.
به فرزندان خود لذت بخشش یا تقسیم کردن را بیاموزید
بخش بزرگی از سواد مالی این است که یاد بگیرید چگونه مهربان باشید و از پول خود درست استفاده کنید. این که فرزندان شما یاد بگیرند به منظور خرید هدیه برای کسی، باید پسانداز کنند یا هدیهای مقرون به صرفه تهیه کنند، تجربهای ارزشمند خواهد بود. به فرزندان یاد بدهید که با کمتر هزینه کردن هم میتوان با دیگران در چیزی سهیم شد، نیازی نیست که هدیه حتما چیز گرانقیمتی باشد. مهم این است که درک کنند عمل بخشیدن به دیگران چقدر رضایتبخش است.
به فرزندان از سنین پایین بیاموزید که برای برآورده شدن خواستهها صبور باشند
ما در دنیای دیجیتال زندگی میکنیم، جایی که در آن همه چیز همان لحظه در دسترس است و اگر پول نقد داشته باشید روز بعد سفارش شما تحویل داده میشود. کارتهای اعتباری خرید هماکنون و پرداخت با تأخیر را امکانپذیر کردهاند. پس باید همه اعضای خانواده صبوری و انتظار برای برآورده شدن خواستهها را یاد بگیرند. فرزندان بهتر است با درسهای ساده و کوچک شروع کنند، مانند منتظر نوبت ماندن در زمین بازی، منتظر شام ماندن قبل از خوردن میانوعده دیگر یا استفاده از سرسره آبی مرتفع در استخر محلی تا زمانی که کمی بزرگتر شوند. صرفهجویی راه دیگری برای آموختن این درس زندگی است. پر کردن قلک با سکه یا پسانداز کردن پول توجیبی در حساب بانکی و بسیاری موارد دیگر میتواند به کودکان صبوری و تحمل کردن برای برآورده شدن خواستهها را بیاموزد. این تمرینات در بلندمدت بسیار ارزشمند خواهند بود.
فرزندان خود را با مفهوم بهره مرکب آشنا کنید
پسانداز کردن برای چیزهایی که دوست دارید خوب است، اما تماشای رشد و افزایش پول به صورت ماهانه فرصت یادگیری جذابتری برای فرزندانتان ایجاد میکند. توضیح دادن بهره مرکب (به بیان ساده: سود به دست آمده از سود) میتواند برای بزرگسالان دشوار باشد، اما خوشبختانه منابع آنلاین عالی برای ساده کردن این مفاهیم متناسب با کودکان وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. این منابع میتوانند برای بزرگسالان نیز بسیار مفید باشند و یادآوری کنند که برای شروع پسانداز هرگز دیر نیست.
به فرزندان بیاموزید که زیر بار قرض و بدهی نروند
به عنوان والدین، غریزه ما محافظت از فرزندانمان است. همین اصل برای محافظت از آنها در برابر بدهیهای کلان به خاطر وام یا موارد دیگر نیز صادق است. یاد دادن به فرزندان در مورد این که چه زمانی دریافت وام منطقی است میتواند درس زندگی ارزشمندی برای نوجوانان مستقل باشد. جنبه دیگری که باید در نظر گرفت این است که بدهیهای کلان میتواند بر امتیاز اعتباری افراد در آینده تأثیر بگذارد.
به جوانان کمک کنید بفهمند که از وام برای خریدهای بزرگ و مهم استفاده میشود و نه خریدهای کوچک و بیهوده. مطمئن شوید که آنها میدانند باید ماهانه بدهی وام خود را پرداخت کنند و از آنها مراحل و نحوه انجام این کار را قبل از امضای فرم درخواست جویا شوید.
بدهی خوب و بدهی بد مفاهیم مهمی هستند. بدهی خوب شامل وام مسکن برای خانه یا دارایی خاص یا وام دانشجویی بدون بهره است که به فرزاندن شما کمک میکند برای آینده آماده شوند. اما بدهی بد، بدهیای است که نرخ بهره بالایی دارد و برای مخارج غیرضروری یا مواردی استفاده میشود که به مرور زمان ارزششان را از دست میدهند و البته هیچ درآمدی هم ندارند. توجه داشته باشید که برخی مواقع ناچارید با بدهی سر کنید و ممکن است نیاز مبرم به وام گرفتن پیدا کنید. در این شرایط نباید احساس بدی داشته باشید چون مهمتر از همه این است که بدهیهای خود را به موقع پرداخت کنید تا الگوی مدیریتی خوبی برای فرزندانتان باشید.
کلام آخر: اغلب، بودجهبندی و پسانداز را میتوان به یک فعالیت خانوادگی تبدیل کرد. با فرزندان خود در مورد اهداف مالی که به عنوان یک خانواده دارید صحبت کنید، از جمله پسانداز برای خرید ماشین جدید، رفتن به تعطیلات یا برنامهریزی برای جشن عید نوروز. نظر فرزندان خود را نسبت به تصمیمگیری در مورد این که چه هزینههایی برای خانواده ضروری است و چه چیزی میتواند در راه افزایش پسانداز برای اهداف خانواده قربانی شود، بپرسید. مشارکت دادن فرزندان در اهداف مالی خانواده واقعاً میتواند به آنها کمک کند تا برای آینده آماده شوند چون آنها درک عمیقی از ارزش پول خواهند داشت.
The post 8 درس مهم برای آموزش پول به کودکان appeared first on رده Rade.