همه چیز درباره وام مسکن روستایی و وام خوداشتغالی روستایی
روستا در واقع محدودهای از فضای جغرافیایی است که دستهای از افراد با وابستگیهای عاطفی و خانوادگی یا با علایق مشترک در کنار هم زندگی میکنند. هر چند در تصور خیلی از ما روستا جایی است که حداقل از ۲۰ خانوار و حداکثر ۱۰هزار نفر تشکیل شده باشد. اما اگر قصد گرفتن وام روستاییان را دارید، اگر ساکن شهر یا روستایی هستید که جمعیتش کمتر از ۲۵هزار نفر است، امکان گرفتن این تسهیلات را خواهید داشت؛ وام مسکن روستایی و وام خوداشتغالی.
روستاییان کدام وامها را بگیرند؟
اگر ساکن روستا یا شهری با جمعیت زیر ۲۵هزار نفر هستید، برای گرفتن کدام وامها میتوانید اقدام کنید. بانکها در حال حاضر دو طرح تسهیلاتی برای دادن وام به روستاییها دارند. وام خوداشتغالی و وام ساخت مسکن روستایی.
وام خوداشتغالی
اگر در روستا زندگی میکنید و برنامهای برای توسعه شغلتان دارید، یا قصد راهاندازی کسب و کار جدیدی دارید، و البته دنبال بودجه یا کمک مالی برای این کار میگردید، بهترین راه این است که در سامانه «کارا» ثبت نام کنید. سامانه کارا یکی از طرحهای دولت برای حمایت از کسبوکارهای خانگی است که تحت نظر وزارت رفاه کار فعالیت میکند. بعد از ثبت اینترنتی طرح کسب و کار خودتان در این سامانه، تقریبا یک ماه زمان لازم است تا طرحتان توسط کارشناسان بررسی شود. بعد از بررسی طرح و گرفتن تایید، از مرحله اول به سلامت عبور کردهاید و بهتان فرصت میدهند تا برای درخواست و تکمیل مدارک گرفتن وام اقدام کنید.
چطور در سامانه کارا ثبت نام کنیم:
- وارد سامانه کارا به آدرس «mcls.gov.ir» شوید و روی گزینه اشتغال روستایی کلیک کنید.
- حالا نوع متقاضی را حقیقی انتخاب کنید و بعد از زدن کد ملی و انتخاب رمز عبور وارد مرحله بعد شوید.
- با ورود به سامانه، روی گزینه «موافقم» تعهدنامه را قبول و به مرحله بعد بروید.
- اطلاعات خانوادگی مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد و جنسیت را در سامانه وارد کنید.
- صفحه جدیدی به نام اطلاعات اولیه برایتان باز میشود. در این صفحه دوباره نام و نام خانوادگی را باید ثبت کنید.
- بعد از ذخیره و بارگزاری اطلاعات، حالا نوبت به بارگزاری و آپلود مدارک در سامانه است.
- بعد از بارگزاری مدارک کار دیگری ندارید و درخواست شما ثبت شده است.
اما چه کسانی میتوانند در این سامانه برای گرفتن وام خوداشتغالی اقدام کنند. صاحبان کدام کسبوکارها امکان گرفتن تسهیلات را دارند؟
- پوشاک
- قطعات خودرو
- خشکبار
- صنایع دستی
- فرآورده های دامی (گوشت، طیور)
- صنایع تبدیلی
- فرش دستبافت
- گردشگری
- زنبورداری
- گیاهان دارویی
- خدمات بستهبندی
- تولید محصولات گلخانهای
- شیلات و آبزیان
- خدمات سلامت و گردشگری
- سلامت سنگهای قیمتی
- ریختهگری
- مواد معدنی
- خدمات فنی و مهندسی
- مبلمان و مصنوعات چوبی
چقدر وام میدهند؟
سقف وام خوداشتغالی تا سال گذشته ۳۰۰میلیون تومان به ازای هر شغل بود. اما در سال ۱۴۰۲ مبلغ این وام ۵۰۰میلیون تومان به ازای ایجاد هر شغل است. اما سود تسهیلات خوداشتغالی هم با توجه محل سکونت فرد متغیر است:
سود ۴درصد برای روستاییان و عشایر مرزی
سود ۶درصد برای روستاییان و عشایر غیرمرزی
سود ۱۰درصد شهرهای کمتر از ۲۵هزار نفر
از کدام بانکها وام خوداشتغالی بگیریم؟
وام خوداشتغالی روستاییان در حال حاضر در ۵ بانک به متقاضیان داده میشود. پس اگر قصد گرفتن این تسهیلات را دارید، باید سراغ یکی از این بانکها بروید: بانک کشاورزی، بانک رفاه کارگران، بانک ملی، بانک ملت، بانک صادرات. اما گرفتن تسهیلات از هر کدام از این بانکها با کدام ضمانتها امکانپذیر است:
سند منزل، سند زمین کشاورزی، سند واحد تولیدی قرار گرفته در منطقه روستایی،سفته بانکی، سند ماشین آلات کشاورزی، قولنامه زمینهای ارثی یا دارای قولنامه و فاقد سند رسمی هم با تایید دونفر از روستاییان قابل قبول است.
وام مسکن روستایی
اگر در شهری با جمعیت زیر ۲۵هزار نفر زندگی میکنید، یا ساکن روستا هستید، میتوانید برای گرفتن وام مسکن روستایی اقدام کنید. طبق آمارها ۲۶درصد از جمعیت ایران در مناطق روستایی زندگی میکنند و گرفتن تسهیلات مسکن روستایی میتواند راهگشای خانهدار شدن خیلی از آنها باشد. وامی که هم اقساطش بلندمدت است، هم سود زیادی از وامگیرنده طلب نمی کند، هم با گرفتن سقف وام بخش زیادی از هزینه ساخت یک خانه در منطقه روستایی برآورده میشود.
شرایط گرفتن وام مسکن روستاییان:
- افرادی که ساکن روستا یا شهرهای کوچک با جمعیت زیر ۲۵هزار نفر هستند.
- فرد متقاضی نباید قبلا از هیچکدام از وامهای خرید یا ساخت مسکن استفاده کرده باشد.
- وام مسکن روستایی به افرادی که زمین دارند، یا قصد تعمیر و نوسازی منزل خود را دارند، تعلق میگیرد.
مبلغ این وام چقدر است؟
حتما به این نکته مهم دقت کنید. سقف وام مسکن روستایی برای متقاضیان مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان است و اقساط آن تا ۲۰سال برای متقاضی قسطبندی میشود. اما به جز این تسهیلات، یک وام مشابه دیگر به نام نهضت ملی مسکن هم وجود دارد که تا سقف ۲۵۰میلیون تومان به روستاییان تسهیلات ساخت مسکن میدهد. منتها این وام با سود ۱۸درصد به متقاضی داده میشود. پس یادتان باشد برای گرفتن این وام حتما وام ۲۰۰میلیونی را با سود ۵درصد از بانک بخواهید.
همچنین بنیاد مسکن اعلام کرد کرده است که با توجه به افزایش سقف وام مسکن روستایی به ۳۵۰ میلیون تومان تعداد متقاضیان استفاده از این تسهیلات از ۲۰۰ هزار نفر به ۳۵۰ هزار نفر رسیده است.
کدام بانکها وام میدهند؟
برای گرفتن تسهیلات ساخت مسکن روستایی باید به یکی از این بانکها مراجعه کنید. بانک ملی، پست بانک، بانک رفاه کارگران، بانک مسکن، بانک صادرات، بانک ملت، بانک کشاورزی، بانک سپه، بانک تجارت. برای ثبت نام هم دو روش برای متقاضیان وجود دارد: روش آنلاین و روش حضوری.
The post همه چیز درباره وام مسکن روستایی و وام خوداشتغالی روستایی appeared first on رده Rade.