بررسی قوانین و محدودیتهای انتقال وجه در بانک و تفاوت CTR و STR
گاهی اوقات برای انجام برخی از عملیات ساده بانکی مانند واریز یا برداشت پول در شعب بانک با مشکل موجه میشویم. همانطور که برای نقل و انتقال وجوه به صورت غیرحضوری الزاماتی وجود دارد، جهت انتقال وجه، واریز و برداشت در شعب بانک نیز قوانینی لحاظ شده است. هدف اصلی الزامات قوانین نقل و انتقال وجوه در شعب بانک قوانین پولشویی است. رعایت این قوانین برای بانک مرکزی از اهمیت زیادی برخوردار بوده تا از سوء استفاده افراد به صورت خواسته و ناخواسته جلوگیری شود. در این مطلب، رده قوانین انتقال وجه در شعب بانک، واریز و برداشت بررسی میشود.
میزان برداشت پول نقد از حساب
حداکثر سقف مجاز برداشت وجه نقد از حساب روزانه ۱۵ میلیون تومان است.
توجه کنید این مبلغ سقف برداشت شما از یک بانک است. یعنی شما از یک بانک بیش از ۱۵ میلیون تومان حتی در صورت داشتن چند نوع حساب هم نمیتوانید برداشت کنید. برداشت وجه از بانکهای مختلف تا سقف ۱۵ میلیون تومان در حال حاضر محدودیتی ندارد.
میزان واریز پول نقد به حساب
سقف واریز وجه نقد نیز همانند برداشت از حساب 15 میلیون تومان است. تفاوت واریز وجه به حساب نسبت به برداشت وجه از حساب امکانپذیر بودن آن با تکمیل فرمی به نام CTR در بانک است. پس شما میتوانید بیش از مبلغ 15 میلیون تومان را با تکمیل فرم CTR در شعب بانک واریز به حساب نمایید.
فرم CTR و قوانین انتقال وجه
فرم CTR در واقع برای احراز منشا پول نقدی شما است. در این فرم اطلاعاتی همچون مبلغ واریزی، تاریخ و … درج میشود و حتما شما بایستی منشا پول نقدی واریز شده را نیز قید نمایید. به عنوان مثال چنانچه وجه نقدی که قصد واریز به حساب را دارید، حاصل از فروش طلا است بایستی فروش طلا را در فرم CTR قید نمایید. این فرم به صورت سیستمی توسط بانکها ثبت و در حال حاضر کاربرد آن جلوگیری از پولشویی است.
آشنایی با شناسه واریز و انواع آن در سیستم بانکی
فرم CTR فقط جهت واریز بیش از سقف به حسابهای ریالی است؟
خیر، علاوه بر واریز وجه ریالی، واریز وجوه ارزی را نیز شامل میشود. واریز بیش از 10 هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها به حساب ارزی نیز بایستی فرم CTR توسط واریزکننده تکمیل شود.
محدودیتهای انتقال وجه اشخاص حقیقی در شعب بانک چگونه است؟
مطابق آخرین ضوابط اعلام شده بانک مرکزی به بانکها، اشخاص حقیقی جهت انتقال مبالغ بیش از 400 میلیون تومان بایستی مستندات معتبر به بانک ارائه دهند. پیش از این برای مبالغ بیش از 200 میلیون تومان بایستی اسناد مثبته ارائه میگردید.
منظور از اسناد معتبر یا اسناد مثبته جهت ارائه به بانک چیست؟
این اسناد نشان دهنده انجام عملیات مالی شما است که انتقال وجه بیش از سقف مجاز را توجیح مینماید. برای نمونه میتوان مبایعه نامه خرید ملک یا اتومبیل، فاکتور و … اشاره نمود.
محدودیتهای انتقال وجه اشخاص حقوقی در شعب بانک چگونه است؟
در حال حاضر اشخاص حقوقی مانند شرکتها، جهت انجام انتقال مبلغ بیش از یک میلیارد تومان بایستی مستندات معتبر ارائه دهند.
واریزیهای مربوط به چک و درخواست صدور چک تضمینی از حساب هم دارای محدودیت است؟
این محدودیتها شامل انواع انتقال وجه پایا، ساتنا و داخلی است. ولی چنانچه شما چکی از شخصی داشته باشید و برای وصول به بانک ارائه دهید و یا از بانکی دیگر واگذار به حساب کردید (چکاوک) و یا درخواست صدور چک بانکی از حساب خود نمایید، در حال حاضر شامل این محدودیت نیست و اسناد مثبته نمیخواهد.
مفهوم STR در قوانین انتقال وجه
STR مخفف Suspicious Transaction Report یعنی گزارشدهي معاملات مشكوک است. البته مخفف SAR نیز در کنار این مفهوم استفاده می شود. SAR به معنی گزارش فعالیت مشکوک است. در واقع STR به تراکنش های مشکوک توجه دارد ولی SAR به رفتار مشکوک مشتری توجه دارد. در عمل بیشتر STR مورد توجه بانکها قرار میگیرد.
بانکها در صورت برآورد ریسک، تراکنش مشتریان خود را تحت عنوان سامانهای به عنوان STR به مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام می کنند.
برخی از مصادیق گزارش STR بانکها
- انتقال وجوه با مبالغ زیاد از حساب اشخاص حقوقی (شرکت) به حساب اشخاص حقیقی (مانند مدیران شرکت)
- انتقال وجوه با مبلغ بالا به حساب اشخاص خارجی
- عدم تناسب گردش وجوه حساب مشتری بانک با فعالیت آن
- و … .
کلام آخر: در انتها باید بگوییم که آگاهی از قوانین انتقال وجه و مقررات مربوط به واریز، برداشت و انتقال وجه در شعب بانک، نقش بسیار مهمی در انجام تراکنشهای امن، آسان و بدون دردسر دارد، به ویژه حالا که افزایش روزافزون استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی و اینترنتی اهمیت بیشتری پیدا کردهاند. و پرسش و پاسخهایی که در این مطلب آوردیم به شما کمک میکنند تا با قوانین و محدودیتهای هریک از این تراکنشها به طور کامل آشنا شوید و با ذهنی باز به انجام امور بانکی خود بپردازید.
The post بررسی قوانین و محدودیتهای انتقال وجه در بانک و تفاوت CTR و STR appeared first on رده Rade.